Expediciók

Matterhorn és Monte Rosa

Alpok expedíció 98             

         - Ez volt egy olyan áttörés a csapat életében  amikor a Gyergyói Dancurás Hegymentő csapat  5 tagja kijuthatott a Svájci Alpokba. De ne menjünk ilyen előre , az egész egy téli estén a Madaras Hargitán kezdődött amikor egy sízés után beszélgetés közben megkérdezte Szikszai Attila tőlem , hogy nem megyünk-e el jövőre a Matterhornra .És persze én azt válaszoltam  benne vagyok és a testvérem is benne lesz biztos,  így indult az egész történet. Már hárman voltunk az útra ő az Udvarhelyi Hegymentők részéről és én a testvérrel Gyergyói Dancurás hegymentőktől . Kezdtük is szervezni az anyagi támogatást
Amikor megkérdeztem a csapattársakat ,  hogy nem szeretne valaki eljönni velünk ,és három csapattárs is az mellett döntött  , hogy ők se hadják ki ezt a csodálatos dolgot ami egy hegymászó életében álom lehet  a Matterhorn így lettünk ötön  Gyergyószentmiklós ról. Egy hosszú időszak előtt álltunk, mert meg kelet szerezni a pénzt , vízumokat mert akkoriban még erre is szükség volt az útra és a költségekre ,  mivel ez nem is olyan olcsó dolog .Végül a csapat névsora  Keresztes Levente, Keresztes Emil, Kiss Tivadar, Bögözi Gábor,  Kastal László.
Az anyagi támogatást sikerült annyira összehozni ,  hogy eléglegyen az útra és a Zermatti sátortáborra és az  ennivalót  ithonról   a mikrobuszunkkal vittük magunkkal . és így indultunk neki a hosszú és kalandos útnak  ami végül nem csak a Matterhorn 4478m hanem a MonteRosa  tömbben is sikerült másznunk egy 4636m csúcsot  a Düfourspitze. Így a csapat két  Alpoki csúcsot mászott meg ami a legszebbek közé tartozik az Alpokba .